Ekseli Oy

Keitä me olemme?

Ekseli on työntekijöittensä omistama asiakaskohtaisia web-sovelluksia ja omaa no-code kehitintä kehittävä ohjelmistotalo. Yhtiö perustettiin 4/2020 ja sen omistaa kuusi osakasta. Pääosakkailla on pitkä kokemus menestyksekkäistä spinoff -yrityksistä ja asiakaskohtaisten ratkaisujen toteuttamisesta.

Yhtiön palveluksessa (ja omistajina) on sekä kokeneempia senior tason ohjelmistosuunnittelijoita että nuoria osaavia junior kehittäjiä. Lisäksi yhtiöllä on monipuolista kokemusta ohjelmisto- ja projektiliiketoiminnan konsultoinnissa. Projektit toteutetaan ketterillä menetelmillä ja asiakas voi seurata projektin etenemistä haluamallaan aikavälillä automaattisesti julkaistavilla väliversioilla.

Yhtiö keskittyy mukautuvien web-sovellusten tekemiseen TypeScript-kielellä, React komponenttikirjastolla ja MUI käyttöliittymäkirjastolla. Pitkän tähtäimen tavoite on suunnitella, toteuttaa ja ylläpitää Web3 -teknologialla toimiva low-code sovelluskehitin.

Yhtiö on toteuttanut asiakaskohtaisia projekteina mm.

  • myynti- ja toimitusportaalin (TypeScript/Solid)
  • kiinteistönhallintajärjestelmän (TypeScript/GraphQL)
  • urheilijan reaktiokykyä mittaavan sovelluksen (TypeScript/Electron)

Ekseli Oy toteuttaa no-code sovellusalustaa, jossa on valmis projektitoimintaan sopiva prosessimalli mutta ratkaisulla voi rakentaa myös täysin asiakaskohtaisen projektointimallin. Ratkaisu on ainutlaatuinen, koska tietomallia voi päivittää lennosta muuttuvien tarpeiden mukaisesti. Tietomallin muuttaminen ei vaadi isoja operaatioita tietokannan päivitykseen tai taaksepäin yhteensopivuuden varmistamiseen. Ratkaisu soveltuu erityisesti maailmaan, jossa projekteja ohjataan ja seurataan kentältä, kaikki toimii sujuvasti niin mobiililaitteelta kuin tabletiltakin.

Yhtiön paras osaaminen on projektien toiminnanohjauksen järjestelmissä. Projektoivan yrityksen perushaaste tietojärjestelmää valittaessa on se, että yhtiö joutuu valitsemaan huonoista vaihtoehdoista sopivimman. Perinteiset ERP-järjestelmät sopivat hyvin vakiotuotteiden, vakioreititysten ja vakiotuoterakenteiden hallintaan. Mikäli yritys haluaa valittavan tietojärjestelmän taipuvan omiin tarpeisiinsa eikä sopeuttaa toimintaansa ohjelmiston vakioprosessien mukaisesti pitää koko ohjelmistoarkkitehtuuri olla mietittynä uusiksi. Projektoivan yrityksen prosessit ovat täynnä white spotteja – suunnittelemattomia osakokonaisuuksia joiden suunnittelu, piirtäminen, dokumentointi, alihankinta ja integrointi lopputuotteeseen pitää saada aikataulutettua ja seurattua.